Jako miłośnik czekolady, a wręcz czekoladoholik, jestem bardzo zadowolona z możliwości współpracy z Manufakturą Czekolady. W najbliższym tygodniu rozpieszczę Was więc przepisami z użyciem czekolady. A dobrze się składa, bo mam chęć na coś słodkiego!
Na początek powiem może co nieco o samej firmie. Manufaktura Czekolady to zakład w, którym czekolada jest ręcznie produkowana bezpośrednio z prawdziwych ziaren kakaowca. W składzie czekolad nie ma żadnych chemicznych dodatków typu lecytyna sojowa ani barwników. Nuty smakowe wzbogacone są o rozmaite dodatki, a oferta jest bardzo różnorodna. Poza tym w Manufakturze Czekolady można stworzyć tabliczkę czekolady na zamówienie. Sami komponujemy dodatki oraz rodzaj i pochodzenie kakao. Taka zaprojektowana czekolada, to oryginalny upominek dla najbliższych.
Od firmy dostałam paczkę z 6 prawdziwymi czekoladami:
1. Czekoladowy Gaj - z Sezamem - czekolada mleczna z zawartością kakao 44% - ta czekolada wzbudziła ogromne zainteresowanie u mnie w mieszkaniu, tak więc została natychmiast wypróbowana przeze mnie ich moich współlokatorów. Bardzo nam smakowała! Sezam z czekoladą, to interesujące połączenie. Moja współlokatorka stwierdziła, że czekolada deserowa tym połączeniu byłaby jeszcze lepsza.
2. Czekoladowy Gaj - z Prażonym Migdałem i Kwiatem Soli. - czekolada mleczna z zawartością kakao 44%
3.Czekolada deserowa GRAND CRU - 70% kakao z Ghany
4. Czekolada deserowa 70% kakao z Dominikany z dodatkiem imbiru
5. Czekolada deserowa 70% kakao z Ghany z dodatkiem prażonego ziarna kakao
6. Czekolada deserowa 60% kakao z Ekwadoru z dodatkiem wanilii i mleka
Za tę słodką paczuszkę i możliwość testowania bardzo dziękuję!
A już niebawem muffinki...Co Wy na to? ;) Której czekolady (z tych powyżej) Waszym zdaniem powinnam użyć do wypieku? ;)
Gratulacje ;) Może tej z migdałem ;D
OdpowiedzUsuńco za słodka współpraca :D
OdpowiedzUsuńoo, już się nie mogę doczekać czekoladowych przepisów! :)
OdpowiedzUsuńOoo, gratuluję! Ja użyłabym czekolady z dodatkiem wanilii i mleka :)
OdpowiedzUsuńO, super. :) Czekam na recenzje!
OdpowiedzUsuńo... świetna przesyłka,tylko pozazdrościć:)
OdpowiedzUsuńAle słodko, ja bym postawił na tą z imbirem i poszedł w kierunku imbirowym :)
OdpowiedzUsuńAle szczęściara z Ciebie :D Też kocham Manufakturę :D
OdpowiedzUsuńdo muffinek numer 3 albo 6:) zazdroszczę tej współpracy:)
OdpowiedzUsuńwanilia i mleko:) albo imbir...hmm nie mogę doczekać się wyników :)
OdpowiedzUsuńKocham czekolady z Manufaktury! Kiedyś zamieściłam w swoim Notatniku Kuchennym recenzję tych czekolad, ale zupełnie innych smaków :)
OdpowiedzUsuńTe czekolady muszą być pyszne. W szczególności ta z sezamem lub z wanilią < 3
OdpowiedzUsuńSuper! Czekam na czekoladowe przepisy :)
OdpowiedzUsuńsuper;) tez czekam na paczke :)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
dziekuję Ci ogromnie za dobre rady ;* wcale nie jestem zła , bardzo mi dała do myślenia twoja wypowiedź ,miło mi ;*
OdpowiedzUsuńczekoladowo tu ;d
MartynCiu,
OdpowiedzUsuńdo muffinek użyłabym czekolady deserowej 60% kakao z Ekwadoru z dodatkiem wanilii i mleka :)
Serdecznie pozdrawiam,
E.
Znam te czekolady są pyszne :)
OdpowiedzUsuńTyyleee magnezu, od razu poprawi humor. Do muffinek gorzkiej.
OdpowiedzUsuńno no pozazdrościć takiej słodkiej współpracy :)
OdpowiedzUsuńśliczne mają opakowania
a nr 6 to mój zdecydowany faworyt :)
Pozazdrościć takiej współpracy, achh...czekolada <3
OdpowiedzUsuńJestem ciekawa czekoladowego gaju ;))
OdpowiedzUsuńCzekam na te wszystkie czekoladowe przepisy .Oj ,,tylko szybko !!!
OdpowiedzUsuńależ to będą smaczniutkie propozycje...
OdpowiedzUsuńJuż się nie mogę doczekać, pozdrawiam !
ooo, na pewno będzie bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńJuż nie mogę się doczekać co przygotujesz :-)
OdpowiedzUsuń