Składniki:
- 20 parówek
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 8 dużych plastrów sera żółtego
- 1 jajko
- ulubione przyprawy
(u mnie słodka papryka, chilli, oregano, przyprawa do gyrosa)
Płat ciasta francuskiego rozwijamy na blacie i kroimy na paski o szerokości ok. 1,5-2cm. Na kawałki ciasta nakładamy paski sera o tej samej grubości i kolejno owijamy każdą parówkę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i kładziemy na niej parówki w cieście. Jajko wbijamy do miski, roztrzepujemy i smarujemy (najlepiej pędzelkiem) każdą spiralkę z ciasta. Następnie posypujemy całość ulubionymi przyprawami. Pieczemy w temperaturze 200stopni około 20min. Podajemy na zimno lub na ciepło. Ja dodatkowo przygotowałam sosy: pikantny oraz czosnkowy.
Smacznego:)
Słyszałam już o parówkach w cieście francuskim, ale koniec końców nigdy czegoś takiego nie robiłam. Spróbowałabym :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam parówki w cieście francuskim! Twoje wyglądają przepięknie i przeapetycznie!
OdpowiedzUsuńFajny pomysł .Napewno świetnie sprawdzi się na jakiejś imprezie.Wyglądają pyszne
OdpowiedzUsuńNiestety zazwyczaj to, co kaloryczne smakuje wyśmienicie :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł na przepis, wyglądają dość apetycznie:)
OdpowiedzUsuńE tam, kaloryczna - spali się;) Robiłam je na Sylwestra i znikły bez śladu po 5 minutach;)
OdpowiedzUsuńTeż robię czasami takie parówki w cieście francuskim, mniam pyszne są :)
OdpowiedzUsuńJak ja uwielbiam takie parówki! Szybkie i bardzo smaczne danie! Bardzo często gości u mnie, gdy nie mam ani sił ani czasu, żeby robić coś więcej.
OdpowiedzUsuńOj tam, nie wszystko nalezy przeliczać przez kalorie :)). Tym bardziej takie paróweczki. Pyszności
OdpowiedzUsuńIdealna przekąska na imprezkę:)koniecznie muszę je zrobić w najbliższym czasie.
OdpowiedzUsuńpewnie były smaczne, co?
OdpowiedzUsuńnawet bardzo ;)
Usuńwyglądają bardzo apetycznie, szkoda, że nie jem takiego mięsa już :(
OdpowiedzUsuńzapiekane parówki, ale się tym swego czasu zajadałam! :D
OdpowiedzUsuńpowiem Ci że wyszły bardzo apetycznie pięknie! takie jedzenie lubie...i jeszcze z tym sosem - pycha.
OdpowiedzUsuńfajna i szybka przekąska; podoba mi sie
OdpowiedzUsuńjedna z moich ulubionych przekąsek na kaca :D
OdpowiedzUsuńSzczerze mówiąc wolę cienkie kiełbaski zamiast tych parówek:) ale dobrym kąskiem od serca nie pogardziłabym:)
OdpowiedzUsuńteż takie lubię:)
OdpowiedzUsuńbardzo fajny pomysł. zjadłabym z moimi ulubionymi kabanosami :)
OdpowiedzUsuńSą dobre, też robiłam tylko z innymi kiełbaskami.
OdpowiedzUsuńfajny pomysł na przekąskę;)) za mną ostatnio chodzi banan z czekoladą w cieście francuskim:) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWieki nie jadłam parówek:D
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie przekąski :)
OdpowiedzUsuńOoo ale się głodna zrobiłam! Teraz muszę mojego mężczyznę wysłać do sklepu po ciasto francuskie! :D
OdpowiedzUsuńJuz gdzieś widziałam ten pomysł, chyba przekonałaś mnie do tego dania :)
OdpowiedzUsuńale super pomysł na śniadanko ;)
OdpowiedzUsuńprzepis powalił mnie na kolana! niby proste ale sama bym na to nie wpadła... wypróbuje na 100%
OdpowiedzUsuńTeż bardzo lubię :D
OdpowiedzUsuńMój Połówek bardzo lubi takie parówki;)
OdpowiedzUsuńO, muszę wypróbować ;)
OdpowiedzUsuń/zapraszam do mnie - czeka na Ciebie mała niespodzianka ;)
oo takie bym zjadła...nie pamiętam kiedy parówki jadłam :)
OdpowiedzUsuń