Czas by podsumować konkurs, który zorganizowałam dla Was wraz z marką Celebro. Po ciężkich dyskusjach i rozważaniach jury w składzie: ja i mój Połówek, wyłoniliśmy zwycięzców konkursu. Bardzo doceniam wszystkie zgłoszenia. Nie spodziewałam się, że będzie ich tak wiele. Najchętniej nagrodziłabym wszystkich, lecz niestety liczba nagród jest ograniczona. Bardzo dziękuje za udział i zapraszam w przyszłości do kolejnych konkursów.
A oto zwycięzcy:
I miejsce
Ania Sz.: "Wytrawna jak najlepsze Cabernet Sauvignon, słodka niczym Tokaj, intrygująca jak Pinot Noir i z owocową nutą jak Merlot. A przede wszystkim długo dojrzewająca niczym najlepsze wina. Co to takiego? Kaczka. Otulona rozmarynem, oprószona pieprzem, a także podlana czerwonym winem doskonale dotrzymuje mu kroku oraz towarzystwa."
II miejsce
Anita K.: "Według mnie czerwone wino idealnie komponuje się z przepysznym, aromatycznym gulaszem wołowym na Guinessie z pieczarkami i pikantnym puree z batatów. Jadłam to danie na pewną romantyczną kolację i zapadło mi głęboko w pamięć. Aromatyczna, pachnąca ziołami wołowina, lekko słodkie, a jednocześnie pikantne puree z czerwonych ziemniaków i podduszone w sosie pieczarki to według mnie najlepsza kompania do czerwonego, wytrawnego wina. Och, zapomniałabym! Po drugiej stronie stołu musi być ktoś jeszcze. Ktoś śmiejący się, ktoś patrzący w oczy."
III miejsce
Dorota Rz.: "Najczęściej gotuję dla męskiej połowy mojego związku i dla siebie, a mój mężczyzna jest zdecydowanie mięsożerny, stąd mój wybór do czerwonego wina pada na stek z polędwicy wołowej. Proste danie, fakt, dość drogie, ale można je dopasować do różnych apetytów. Mój mąż ma lekko wampirze zapędy w kwestii mięsa więc dostaje krwisty stek, ja preferuję dobrze wysmażone dania więc mój stek po prostu zostawiam na patelni kilka minut dłużej. Stek z odrobiną masełka i natki pietruszki - pycha, do tego prosta sałata z odrobiną oliwy plus czerwone wino i elegancka, pyszna kolacja, prosto z serca - gotowa."
IV miejsce
Magda P.: "Moją pierwszą myślą było oczywiście mięsko:) A dokładniej dziczyzna - np. pieczeń czy gulasz z dzika podana z konfiturą żurawinową. Czerwone wino doskonale wydobywa smak mięsa i wzbogaca smak całej potrawy. A na deser ciasto czekoladowe z dodatkiem czerwonego wina polane sosem malinowym :)
Pozdrawiam :)"
Zwycięzców proszę o kontakt mailowy i przesłanie danych adresowych do wysyłki nagród.
Gratulacje dla wszystkich! :)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę, że moja odpowiedź również znalazła się w gronie zwycięzców:) Dziękuję!!!:)
OdpowiedzUsuńgratulacje :)
OdpowiedzUsuń