Faszerowane jajka

By | 10 kwietnia 2014 | 19:06 2 komentarze
Z okazji zbliżającej się Wielkanocy udało mi się przygotować dla Was faszerowane jajka na różne sposoby. Mam nadzieję, że każdy znajdzie tu coś dla Ciebie. Zaczniemy od wersji klasycznej ze szczypiorkiem, a już niebawem wypatrujcie dalszych pomysłów. 



Składniki:
  • 3 jajka
  • 2 stołowe łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka śmietany
  • 1,5 łyżki stołowej twarożku śmietankowego
  • pół łyżeczki musztardy 
  • sól, pieprz
  • posiekany szczypiorek

Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Za pomocą łyżeczki wyjmujemy żółtka i ucieramy je z majonezem, śmietaną, serkiem oraz solą i pieprzem. Do gotowej masy dodajemy większą część posiekanego szczypiorku. Nadzienie przekładamy do szprycy i wypełniamy nim białka. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego!





Jajka na WielkanocWielkanocne Smaki - edycja IV

2 komentarze:

Jeżeli skorzystasz z mojego przepisu, miło mi będzie jak wyrazisz o nim opinię ;)