Oto kolejna jajeczna propozycja, która może się pojawić na Waszym wielkanocnym stole. Tym razem są to bardzo smaczne jajka faszerowane z rzodkiewką. :)
Składniki:
- 3 jajka
- pęczek rzodkiewki
- 2 łyżki stołowe majonezu
- 1 łyżka stołowa serka śmietankowego
- sól, pieprz
- koperek
Przygotowanie:
Jajka wkładamy do zimnej wody i gotujemy na twardo (przez około 7-8 minut od momentu zawrzenia wody). Po tym czasie przelewamy je zimną wodą i ostudzone obieramy ze skorupek. Jajka przecinamy na pół wzdłuż, następnie ostrożnie usuwamy żółtka. W miseczce żółtka rozdrabniamy widelcem. Dodajemy majonez, serek oraz drobno posiekane rzodkiewki (2 sztuki, odkładamy do dekoracji). Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową pastą wypełniamy białka, ozdabiamy półplasterkami rzodkiewki oraz posiekanym koperkiem. Smacznego!
uwielbiam wszelkie takie jajeczka:) mniammm jakie pyszności
OdpowiedzUsuńPyszniutkie jajeczka:)
OdpowiedzUsuń